Hvalbiff med bacon

30 min.

Enkel

En rålekker og saftig opplevelse rett fra det store hav. Denne retten passer perfekt på lørdagskvelden sammen med et glass vin.

Dette trenger du til fire porsjoner:

8 stk små biffer ca. 80 gr.
8 skiver bacon
olje og smør til steking
salt og pepper

Kremede grønnsaker
200 gr løk i strimler
200 gr gulrot i strimler
200 gr kålrot i strimler
200 gr sellerirot i strimler
100 gr purreløk i biter
salt og pepper
1/3 liter fløte

Tips:
Slik gjør du det:

Slik gjør du:

Surr baconet rundt biffene og stek dem ca 2 min. på hver side, krydre med salt og pepper og legg kjøttet til hviling. Imens surres grønnsakene i pannen i et par minutter. Hell over fløte og kok til det begynner å tykne. Smak til med krydder.

Tips
Serveres med bakt potet eller kokte nypoteter.