Bærekraft

Hvalkjøtt har svært lavt klimaavtrykk. Verden trenger mer proteiner fra havet i tiden framover og våre produsenter garanterer for ansvarlig produksjon og høsting. Hval er kortreist og næringsrik sjømat, med store helsemessige gevinster.

Viltkjøtt fra havet er bærekraftig og har lavt klimaavtrykk

Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk.

Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge.

Å korte ned på veien maten må ta fra den blir produsert til den havner på tallerkenen din, gir mange fordeler. Kortreist mat gir blant annet lavere CO2-utslipp, større bevisstgjøring rundt produktene, og lavere spredning av antibiotikaresistente bakterier.

ARTIKLER OM Bærekraft

No items found.