Kokkelandslagets Gunnar Jensen og Masterchef-kokken Jonathan Romano stiller høye krav til råvarene, og er svært begeistret for norsk hvalkjøtt.
– Hva er de beste egenskapene til hvalkjøttet?
– Det er mørt, magert og veldig godt på smak. Du får en deilig steikeskorpe når du griller det på riktig temperatur. Det smaker litt salt og er kjempedigg, forteller Gunnar Jensen.
– Dette produktet er noe av det beste jeg har jobbet med når det gjelder kjøtt generelt. Det fungerer som vanlig oksekjøtt, bare at det er mørere. Hvalkjøtt er naturlig mørt. Og så har kjøttet en markant og delikat profil, sier Jonathan Romano.
– Og så er det jo utrolig sunt?
– Det er helt vilt sunt, slår Romano fast.
Gunnar Jensen mener hvalkjøttet er i ferm med å bli bedre kjent.
– Mange unge mennesker i dag har kanskje ikke spist så mye hvalkjøtt, men de er veldig interessert i å smake det, og det er utelukkende positive tilbakemeldinger på hvalkjøtt, sier Jensen.