Bruk hvalskav i den tradisjonelle reinskaven for en unik smaksopplevelse. Dette er en klassiker som er enkel å lage og full av smak.
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
750 g hvalskav
3 ss smør til steking
300 g frisk sjampinjong, delt i fire (evnt. 300 gram kantareller)
1 stk purre i skiver
3 dl vann
5 ss lettrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsaft
6 stk knuste einebær
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du det:
Stek halvtint hvalskav raskt på sterk varme i en gryte eller stekepanne. Brun små porsjoner av gangen. Legg kjøttet over i en skål.
Stek sjampinjong i litt smør til den er gylden.
Ha purre i gryta, hell i vann og kok opp. La det trekke i ca 10-15 min.
Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over gryta sammen med sopp, einebær, solbærsaft og pepper. Ha hvalskavet tilbake i gryta, kok opp å la det trekke i ca 10 min. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Server med kokte poteter eller hjemmelaget potetpuré og rørte tyttebær.