Hval er den sunne miksen av kjøtt og fisk og et veldig godt valg i hverdagen. Her finner du en lang rekke oppskrifter til inspirasjon og glede på kjøkkenet. Mulighetene med hvalkjøtt for den matglade er uendelige.
Hvor får man tak i hvalkjøtt av høyeste kvalitet?
I sesongen finner du fersk hvalkjøtt i fiskebutikker, mathaller, lokalt utsalg og i svært mange dagligvarebutikker med betjent ferskdisk. Hvalkjøtt skal oppbevares kaldt, så det ligger i kjøledisken. Fersk hvalkjøtt finnes både ferdig pakket og i løs vekt. Noen ferskdisker har også singelpakkede ferske biffer.
I frysedisken kan du hele året finne esker med hvalkjøtt. Hvalkjøtt av god kvalitet tåler frys svært godt. Det tiner relativt raskt, og lar seg skjære i halvfrossen tilstand. Du finner gode råd til tining av hvalkjøtt her. Noen steder finnes røkt hval, en svært anvendelig råvare.
Se og spør etter kvalitetsmerket når du handler hvalkjøtt, da det gir deg garanti for at kjøttet er produsert etter kvalitetsstandard.