Akevittflambert hvalbiff

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
60 min
Enkel
Middels
Avansert
Akevittflambert hvalbiffAkevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av den gamle klassikeren pepperstek der man lager pepperstek av hval som vi flambere med akevitt. Denne oppskriften er beregnet for 4 porsjoner.

Dette trenger du:

Hvalbiff
200 g sopp
1 gulløk
2-4 cl Akevitt

Salt og pepper

Retten nytes best med en hjemmelaget grønnpeppersaus. Vi kan anbefale denne sausen fra Gladkokken.

Dette gjør du: 

Smelt smør i en stekepannen og stek løken og soppen. Smakt til med smalt og pepper. og stek løken i en panne. Dander sopp- og løkblandingen på en varm tallerken.

Smelt smør og legg i hvalbiffen i stekepannen, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur). Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.

Legg hvalbiffen til hviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna for oppvarming.

Del biffen i to og legg den oppå sopp- og løkblandingen. Topp retten med grønnpeppersaus.

Nytes med valgfritt tilbehør.

Flere OPPSKRIFTER