Akevittflambert hvalbiff er en variant av den gamle klassikeren pepperstek der man lager pepperstek av hval som vi flambere med akevitt. Denne oppskriften er beregnet for 4 porsjoner.
Dette trenger du:
Hvalbiff
200 g sopp
1 gulløk
2-4 cl Akevitt
Salt og pepper
Retten nytes best med en hjemmelaget grønnpeppersaus. Vi kan anbefale denne sausen fra Gladkokken.
Dette gjør du:
Smelt smør i en stekepannen og stek løken og soppen. Smakt til med smalt og pepper. og stek løken i en panne. Dander sopp- og løkblandingen på en varm tallerken.
Smelt smør og legg i hvalbiffen i stekepannen, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur). Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.
Legg hvalbiffen til hviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna for oppvarming.
Del biffen i to og legg den oppå sopp- og løkblandingen. Topp retten med grønnpeppersaus.
Nytes med valgfritt tilbehør.