Sashimi med norsk hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
20 min
Enkel
Middels
Avansert
Sashimi med norsk hvalSashimi med norsk hval

Sashimi med norsk hval

Helt rått! En smak av Japan. Overrask gjestene med denne sunne og velsmakende retten, som forrett, hovedrett eller som del av sushimåltid.

Dette trenger du til fire porsjoner:

ca. 140 g hvalkjøtt
japansk soyasaus
grovrevet ingefær
litt wasabi

Tips:

For ekstra syre på smaken kan du blande litt limesaft med soyasaus.

Pynt gjerne med sesamfrø og vårløk.

Slik gjør du det:

Skjær skiver av hvalkjøttet. Skjær disse i brede strimler igjen. Gjør dette like før servering. Legg skivene opp på to tallerkener. Ha soya og ingefær i små boller. Dypp hvalstrimlene i soya og ha litt ingefær på før du putter dem i munnen. Rør litt wasabi ut i soyasausen om du ønsker litt skarpere smak.

Flere OPPSKRIFTER