Chili con carne betyr chili med kjøtt. Vanligvis lages denne retten med storfekjøtt, men her får du en spennende ny vri med hvalkjøtt.
Dette trenger du:
500 g hvalkjøtt i små terninger eller hvalkjøttdeig
2 stk hakkede løk
4 ss olje
2 stk finhakket hvitløk
1 stk boks grovhakkede tomater
2 stk hele finhakkede chilipepper (evt. 2 ss chilikrydder)
2 ss frisk oregano (evt. 2 ss tørr)
2 stk bokser tomatbønner
1 stk rød paprika i strimler
1 stk grønn paprika i strimler
Salt
Pepper
4 ss olje
Dette gjør du:
Skjær hvalkjøttet i små terninger eller grovmal det på en kjøttkvern.
Brun kjøtt og løk i olje i en dyp panne. Tilsett hvitløk, tomater, chilipepper, oregano og tomatbønner.
La alt småkoke noen minutter. Ha til slutt i rød og grønn paprika og kok videre i 1-2 minutter.
Smak til med salt og pepper og server med ris ved siden av.
Tips: Dersom du ikke har en kjøttkvern kan du kjøre hvalkjøttet med pulsknappen på en foodprocessor til kjøttet er grovmalt. Du kan også kjøpe hvalkjøttdeig i butikken.