Dette trenger du:
Hvalkjøtt (beregn 200 g per person)
150 g parmesan, revet
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Hvetemel
1 egg
Panert hvalkjøtt med parmesan kan nytes med valgfritt tilbehør som feks. ovnsbakte grønnsaker.
Dette gjør du:
Til denne retten kan du gjerne bruke et større stykke kjøtt som du deler opp før servering. Bruk et kjøkkenpapir for å fjerne fuktigheten fra hvalkjøttet før du krydrer overflatene med salt og pepper. Dersom du bruker frossent hvalkjøtt, kan du finne tips til opptining her.
Vend kjøttstykkene i hvetemel slik at de dekkes av et tynt lag med mel.
Visp egget i en bolle. Dypp så kjøttet oppi bollen med det vispete egget.
Vend deretter kjøttet i revet parmesan slik at du lager en panering med osten.
Sett stekepannen på middels varme og ha i godt med olivenolje. Når det begynner å ryke av pannen, legger du kjøttstykket sakte oppi og lar det frityrsteke i oljen.
Bruk en kjøkkenklype til å snu kjøttet jevnlig og pass på at overflaten ikke brenner seg fast i pannen.
Når overflaten til kjøttstykket er gyldenbrun, er det tid for å ta kjøttet vekk fra pannen.
Skjær kjøttet i passende biter, og dryss litt havsalt over tverrsnittet på kjøttstykkene. Server retten med en skive sitron og salat, og annet tilbehør etter eget ønske. .
Tips:
Pass på at du ikke gjennomsteker hvalkjøttet, det skal være rått i midten. Stek til osten på overflaten blir gylden, da vil du sørge for at stekegraden blir rå og du trekker frem de beste smakene i hvalkjøttet.