Panert hvalkjøtt med parmesan

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
25
Enkel
Middels
Avansert
Panert hvalkjøtt med parmesanPanert hvalkjøtt med parmesan

Panert hvalkjøtt med parmesan

Dette trenger du:

Hvalkjøtt (beregn 200 g per person)

150 g parmesan, revet

Olivenolje til steking

Salt og pepper  

Hvetemel  

1 egg

Panert hvalkjøtt med parmesan kan nytes med valgfritt tilbehør som feks. ovnsbakte grønnsaker.

Dette gjør du:

Til denne retten kan du gjerne bruke et større stykke kjøtt som du deler opp før servering. Bruk et kjøkkenpapir for å fjerne fuktigheten fra hvalkjøttet før du  krydrer overflatene med salt og pepper. Dersom du bruker frossent hvalkjøtt, kan du finne tips til opptining her.  

Vend kjøttstykkene i hvetemel slik at de dekkes av et tynt lag med mel.

Visp egget i en bolle. Dypp så kjøttet oppi bollen med det vispete egget.

Vend deretter kjøttet i revet parmesan slik at du lager en panering med osten.  

Sett stekepannen på middels varme og ha i godt med olivenolje. Når det begynner å ryke av pannen, legger du kjøttstykket sakte oppi og lar det frityrsteke i oljen.  

Bruk en kjøkkenklype til å snu kjøttet jevnlig og pass på at overflaten ikke brenner seg fast i pannen.  
Når overflaten til kjøttstykket er gyldenbrun, er det tid for å ta kjøttet vekk fra pannen.    

Skjær kjøttet i passende biter, og dryss litt havsalt over tverrsnittet på kjøttstykkene. Server  retten med en skive sitron og salat, og annet tilbehør etter eget ønske. .  

Tips:

Pass på at du ikke gjennomsteker hvalkjøttet, det skal være rått i midten. Stek til osten på overflaten blir gylden, da vil du sørge for at stekegraden blir rå og du trekker frem de beste smakene i hvalkjøttet.  

Flere OPPSKRIFTER