Hvalkjøtt blir ofte omtalt som viltkjøtt fra havet og kan erstatte både ordinært viltkjøtt og storfe i de aller fleste tilfeller - karbonade er intet unntak. Fesk-kjerringa sine hjemmelagde karbonader av hval smaker minst like godt som bestemors hjemmelagde karbonader og er perfekt til søndagsbrunsjen.
Dette trenger du:
400gram kjøttdeig av hval
2 fedd hvitløk
2-3ss melk
1-2ts salt
1-2ts pepper
1/2ts timian
2-3 knuste einebær
Dette gjør du:
Kjør alt unntatt væsken i en foodprosessor til en glatt masse. Spe så på med litt melk til deigen «klumper» seg.
Ha smør og olje i en varm stekepanne.
Form passelige boller med en fuktet hånd og spiseskje, press dem så litt ned for og få dem i ønsket fasong. Stekes til de har en fin stekeskorpe på hver side og er gjennomstekte.
Smakeprøver underveis er helt innafor!
Serveres med valgfritt tilbehør.