Julesandwich med pannestekt hval, pepperrotkrem, karamellisert løk med rosiner og appelsinskall er en perfekt rett å servere i alle selskapene nå frem mot og i julen. Lag den på små biter av brød, så har du nydelige kanapeer til juletapasen eller koldtbordet.
Dette trenger du:
Hvalkjøtt (ca 150g per person)
Surdeigsbrød
Smør
Hvitløk
Bacon
Gressløk
Appelsin
Rosiner
1 økologisk appelsin, zest av skallet
2 ss rosiner, finhakket
Retten nytes med en deilig pepperrotkrem. Vi kan anbefale denne oppskriften fra matprat.no.
Dette gjør du:
Varm en panne med litt olivenolje. Ha på løk og en klype flaksalt. Stek under omrøring. Karamelliseringen tar litt tid og må skje med forsiktig varme. Etter 5 minutter har du på appelsinzest og finhakkede rosiner. Stek videre. Etter totalt 15-20 minutter er det ferdig.
Stek store gode skiver av surdeigsbrød i en panne med meierismør. Bruk medium lav varme. Skivene skal bli nøttebrune og fine.
Stek hvalkjøttet i medium-varm panne med meierismør og 4-5 hele, knuste hvitløksfedd. Øs over smør mens du steker. Stek ca 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Sluttresultat skal være medium-rå. Skjær i tynne skiver.
Bygg sandwichen med pepperotkrem, karamellisert løk, hval og sprøtt bacon. Dekorere med finhakket gressløk.