Hval er den sunne miksen av kjøtt og fisk og er et utmerket valg i hverdagen.
Hvalkjøtt har en god sammensetning av næringsstoffer, som gjør det spesielt godt egnet til hverdagsretter. Hvalkjøttet er, i følge ernæringsekspert Lise von Krogh, kilde både til jern og omega-3-fettsyrer, noe verken fisk eller vanlig kjøtt kan skryte av. Hun spiser hvalkjøtt rett som det er, og mener det er et av de sunneste valgene du kan gjøre.
I tillegg inneholder hvalbiff halvparten så mye mettet fett og dobbelt så mye umettet fett som storfebiff. Den er rik på vitamin D og inneholder mer jern enn storfe. Dessuten er hval særdeles rik på vitamin B12 og mineralet selen. Les mer om hvorfor hvalkjøtt er et supert valg i hverdagen på bloggen «Lise von Krogh – Enkelt, sunt og godt».
Lise von Krogh er en matglad, selvstendig næringsdrivende ernæringsbiolog, foredragsholder, skribent, ernæringsfaglig konsulent med egen grønnsakshage
– Gryteretter er deilig og sunn hverdagskost. Det samme med hvalbiff med godt tilbehør, forteller Lise.
Nedenfor finner du oppskrifter på sunn og god hverdagsmat for deg og dine. Enkelt og godt. Vel bekomme.
Foto: Lise von Krogh, «Lise von Krogh – sunt, godt og enkelt»