Dette trenger du:
100g hvalkjøtt per person
Jordskokkpurè:
100g skrelt jordskokk, kuttet i terninger
Fløte
Salt
Syltet jordskokk:
1 stk. jordskokk kuttet i tynne skiver
50g sukker
50g epleeddik
50g vann
Syltet småløk:
12 stk. røde delikatesseløk, skrelt
140g sitronsaft
220g sukker
Ristede hasselnøtter, grovknust
Dette gjør du:
Krydre hvalkjøttet godt med salt og pepper på hver begge sider før du heller litt olivenolje over kjøttet.
Stek kjøttet på høy temperatur i ca 30 sekunder på hver side.
Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile mens du starter på jordskokkblandingen.
Legg på en skje med jordskokkpuré og dra utover tallerkenen.
Legg på jordskokkchips, syltet jordskokk, ristede hasselnøtter og syltet løk
Pynt jordskokkblandingen med karse.
Kutt opp pene skiver med hvalkjøttet.
Anrett hvalkjøttet ved siden av jordskokkblandingen.