Dette trenger du:
1 pakke mandelpotetlefser (ca 200 g)
Salt
50 g hvetemel
2-3 små sjalottløk
1 ss maisenna
Nøytral olje til fritering
Tyttebær
Sitronjuice
110 g sukker
1 ts pepper
Syltet rødløk
100 g rørosrømme
Fersk revet pepperrot
Lettrøkt hvalkjøtt
Dette gjør du:
Kutt opp tynne ringer av sjalottløk som du vender i maisenna.
Varm oljen opp til ca. 100 grader før du legger sjalottløkringene oppi. Skru deretter opp varmen slik at den er på 160 grader. Friter løken frem til den er gylden i fargen. Legg den så over på kjøkkenpapir for å trekke ut oljen før du smaker til med salt.
Pisk rømmen stiv før du river fersk pepperrot og røkt hvalkjøtt oppi etterfulgt av sitronjuice og sukker. Hold tilbake litt hvalkjøtt til senere.
Fyll lefsen med rømmeblandingen, fritert sjalottløk, syltet rødløk og tyttebær.
Topp rullene med røkt hvalkjøtt og pynt til slutt med dill.