Mexikansk vri på norsk hval.
Dette trenger du for fire porsjoner:
4 skiver hvalbiff, à ca. 150 g
1/4 ts pepper, 1 ts salt
Mexicosaus:
1 boks flådde grovhakkede tomater
1/2 ts salt
2 – 3 dråper Tabasco
1/2 ts rosmarin
Frityrstekt løk og persille :
2 middelstore løk i skiver
3 ss hvetemel
1/2 dl melk
1/2 dl olje
1 bunt persille i små grener
Slik gjør du det:
1) Begynn med å koke sammen alle ingrediensene til sausen. Hold den varm.
2) Vend løkringene først i mel, deretter i melk og til slutt igjen i mel.
3) Varm oljen og stek løkringene gylne og sprø.
4) Stek også persillestilker i oljen.
5) Hell bort det meste av oljen og stek biffene, som er gnidd med pepper, ca. 2 minutter på hver side. Dryss salt på.
Serveres med råstekte poteter og det øvrige tilbehøret.