Viltgryte med norsk hvalkjøtt

20 min.

Enkel

Viltgryte med ferske skogsbær og sauterte grønnsaker. Perfekt på høsten med sesongens råvarer. Serveres gjerne med potetmos.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

600 g hvalkjøtt i tynne skiver eller strimler
8 stk frisk sjampinjong i skiver
1 ts grovknuste einerbær
2 dl creme fraiche
½ dl vann
smør til steking
salt og pepper
2 ss friske blåbær
2 ss friske tyttebær
2 ss friske molter

Tips:
Slik gjør du det:

1) Skjær hvalkjøttet i tynne skiver mens det er halvfrossen, og skjær ev. skivene i strimler.

2) Stek raskt i smør på varm panne. Ha i soppskivene og la dem steke med.

3) Tilsett vann, creme fraiche og einerbær og kok opp.

4) Smak til med salt og pepper og rør forsiktig inn friske ville bær.

5) Server med hjemmelaget potetmos.