Bruschetta med kremost og skav av hvalkjøtt

20 min.

Enkel

Tapas er i vinden, noe hvalkjøtt også er! Server små brushetta med skav av hvalkjøtt, kremost og tyttebær. Enkelt, vilt og godt!

Dette trenger du til fire porsjoner:

250 gram skav av hvalkjøtt

1,5 ss smør til steking

1/2 ts grovkvernet salt

1/4 ts grovkvernet pepper

10 skiver baguette

2 ss olje til steking

1/2 beger kremost med urter

8 ts rørte tyttebær

Tips:

Det er enkelt å skjære strimler/skav av halvfrossent hvalkjøtt.

Stek ikke kjøttet for lenge, siden det kan bli tørt.

Server som del av et tapasbord, eller som forrett / smårett.

Denne retten passer også godt som forrett / smårett til grillmat.

Slik gjør du det:

Slik gjør du:

Skjær baguetter i tynne skiver. Stek skivene gylden olivenolje i en stekepanne. Legg stekte skiver over på tørkepapir.
Stek halvtint hvalskav i en varm stekepanne med litt smør. Ha over salt og pepper.
Smør baguettskiver med kremost. Ha på hvalskav og rørte tyttebær. Pynt gjerne med urter på toppen.