Shish kebab med hval og nypotetsalat

25 min.

Enkel

En spennende twist på grillen, der salt møter søtt og saftig hvalkjøtt får vist en helt ny side.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram hvalbiff

Salt og pepper

Olivenolje

1 løk

½ dl lønnesirup

½ rød chili

1 ts salt

Pepper

Nypotetsalat

7-8 nypoteter

2 vårløk

2 stangselleri

½ rødløk

1 ss finhakket fersk oregano

1 ss finhakket fersk timian

1 dl lett mayo

1 dl lett rømme

½ sitron, saften

1 ss sukker/søtning

½ ts salt

Tips:
Slik gjør du det:

Skjær tynne skiver med hvalbiff og tre på grillspyd sammen med løk kuttet i grove terninger. Bland finhakket chili, lønnesirup og salt, og pensle dette på spydene. Grill på medium høy varme i ca 7-8 minutter. Snu underveis. Kjøttet skal være rått i midten.

Nypotetsalat

Kok nypotetene møre, behold skallet på. Skjær i terninger. Finsnitt vårløk, selleri og rødløk. Ha alt i en bolle sammen med urter og salt.

Bland mayo, rømme, sitronsaft og sukker i en bolle for seg. Rør til sukkeret har løst seg opp. Hell dette over salaten og bland godt. 

Server grillspydene sammen med nypotetsalat.