Drømmer du om ferie i Italia? Italiensk piadina med norsk hvalkjøtt med sopp og tyttebærrømme er en herlig kombinasjon av det norske og italienske kjøkken. En deilig rett som lar deg drømme deg bort til sydligere strøk.
Dette trenger du:
Hvalkjøtt
4-5 hvitløksfedd
Smør
Piadina-brød
5 dl hvetemel
½ ts salt
¾ ts natron
4 ss god olivenolje
1 dl lunken melk
Tyttebær-rømme
3 dl Røros rømme
1 dl rørte tyttebær
Bland.
Syltet sopp
Sopp etter ønske
Vann
Sukker
Dette gjør du:
Syltet sopp:
Lag en 3-2-1 syltelake. 3-deler vann 2-deler sukker – 1 del eddik. Kok opp å avkjøle noe. Ha i finsnittet sopp etter eget ønske. La stå et døgn i kjøleskapet.
Piadina-brød:
Bland det tørre i en bolle. Lag en grop i midten og hell olivenoljen oppi. Bruk en gaffel og rør det sammen. Tilsett melk litt og litt. Kna til du får en smidig deig. Legg i en bolle smurt med olivenolje, dekk med plast og la det hvile på benken i 20 min.
Del deigen i fire og rull ut til baller. Strø litt hvetemel på benken og dekk de med kjøkkenhåndklede og la de hvile i 20 min.
Kjevle ut til 20-25 cm leiver og stek i panne med litt olivenolje på medium varme. Snu når det har fått fin bruning.
Tyttebær-rømme:
Bland sammen røros rømmen og tyttebærene.
Hvalbiff:
Stek hvalkjøttet i medium-varm panne med meierismør og 4-5 hele, knuste hvitløksfedd. Øs over smør mens du steker. Stek ca 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
Sluttresultat skal være medium-rå. Skjær i tynne skiver.