800 gram hvalbiff
Til marinaden:
Salt og pepper
2 knuste hvitløksfedd
Urtekrydder etter smak, alternativer kan være rosmarin, timian, oregano
Chili - og cayennepepper, om du liker det litt sterkt
Karry
Solo
Skjær hvalkjøttet opp i biffstykker, 3-4 cm
Gni kjøttet inn med krydderet og urtene fra marinaden
Legg stykkene i ei skål og hell Solo over til det dekker kjøttet
Dekk til skålen med lokk eller folie, sett i kjøleskapet i 1-3 døgn
Ta opp kjøttet, legg det på rist og la det dryppe av seg til det er klart til steking
Krydre eventuelt kjøttstykkene litt mer med salt, pepper og karry
Stek dem på sterk varme på panne eller grill, ca 1 min på hver side. Absolutt best når de er litt rosa på innsiden.
Servers med grillede grønnsaker, stekte poteter og bernaise saus