Solomarinert hvalkjøtt fra Landego fyr

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
20-30 min
Enkel
Middels
Avansert
Solomarinert hvalkjøtt fra Landego fyrSolomarinert hvalkjøtt fra Landego fyr

Solomarinert hvalkjøtt fra Landego fyr

Dette trenger du:

800 gram hvalbiff

Til marinaden:

Salt og pepper

2 knuste hvitløksfedd

Urtekrydder etter smak, alternativer kan være rosmarin, timian, oregano

Chili - og cayennepepper, om du liker det litt sterkt

Karry

Solo

Slik gjør du:

Skjær hvalkjøttet opp i biffstykker, 3-4 cm

Gni kjøttet inn med krydderet og urtene fra marinaden

Legg stykkene i ei skål og hell Solo over til det dekker kjøttet

Dekk til skålen med lokk eller folie, sett i kjøleskapet i 1-3 døgn

Ta opp kjøttet, legg det på rist og la det dryppe av seg til det er klart til steking

Krydre eventuelt kjøttstykkene litt mer med salt, pepper og karry

Stek dem på sterk varme på panne eller grill, ca 1 min på hver side. Absolutt best når de er litt rosa på innsiden.

Servers med grillede grønnsaker, stekte poteter og bernaise saus

Flere OPPSKRIFTER