Slik steker du hval

Slik steker du hval. Lær hvordan du steker hvalkjøtt for optimalt resultat.

Hval brukes på samme måte som annet kjøtt, men det er viktig å være oppmerksom på at hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt. Hvalkjøtt er magert og kan oppleves tørt om det stekes for mye. Kort steketid på relativt sterk varme gir saftig kjøtt. Mange mener at kjøttet gjerne kan ha en litt rå kjerne for best resultat.

En grei regel for å få medium stekt biff: Stek kjøttet på ene siden til kjøttsaft pipler ut på overflaten. Snu kjøttet og stek 1-2 minutter til det pipler ut på overflaten igjen. Nå er kjøttet akkurat passe stekt til at det er saftig og godt. Kjenn gjerne etter med fingrene om kjøttet er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium er litt fastere, og godt stekt er fast.

 

Hval stekes kort tid på sterk varme. Kjenn gjerne etter med fingrene om det er ferdig.
Slik steker du hval