Argentinsk hvalburger med chimichurri, ranch-dressing og gulrotkrem

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
30 min
Enkel
Middels
Avansert
Argentinsk hvalburger med chimichurri, ranch-dressing og gulrotkremArgentinsk hvalburger med chimichurri, ranch-dressing og gulrotkrem

Argentinsk hvalburger med chimichurri, ranch-dressing og gulrotkrem

En smakfull burger med saftig hvalkjøtt, inspirert av latin-amerikanske smaker. Se hvordan matblogger Finn-Erik Rognan tilbereder denne retten.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram hvalbiff
Salt og pepper
Olivenolje
4 burgerbrød
Vellagret ost (f.eks. Norvegia eller Jarlsberg)
5-6 medium gulrøtter
3 ss rømme
½ sitron, saften
Chimichurri saus
3 ss eplesidereddik
½ lime, saften
2 fedd hvitløk
½ dl olivenolje
1 rød chili
2 ss bladpersille
2 ss koriander
2 ss oregano
salt

Ranch dressing:

1 dl lettrømme
1 dl lett mayo
1 dl skummet kefir
½ ts løkpulver
¼ ts hvitløkspulver
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket gressløk
Litt sitronsaft


Slik gjør du det:

Salte og pepre hvalbiffen godt. Gni den inn med god olivenolje. Stek den hel på grillen på medium-høy varme. Snu flere ganger. Ca grilltid er 10 minutter. Biffen skal være rå i midten. Gni gulrøtter inn med olivenolje og salt. Grill til helt møre, ca 15-20 minutter. Kjør i blender med rømme og sitronsaft til gulrotkrem.

Chimichurri saus

Finhakk urter, hvitløk og chili. Ha på eddik, limesaft og olivenolje. Smak til med salt. La stå i minst 30 minutter sånn at smakene får satt seg. Gjerne over natta i kjøleskap.

Ranch dressing

Bland det våte, ha på krydder og urter. Bland og smak til med sitronsaft. Holder seg 1 uke i kjøleskap, med lokk.

Montere burgeren

Varm burgerbrødene på grillen og legg på gulrotkrem i bunnen.

Skjær tynne fine skiver av hvalbiff og legg på. På med Chimichurri saus og ranch dressing. Høvle til slutt på vellagret ost.

Flere OPPSKRIFTER