Argentinsk hvalburger med chimichurri, ranch-dressing og gulrotkrem

30 min.

Middels vanskelig

En smakfull burger med saftig hvalkjøtt, inspirert av latin-amerikanske smaker.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram hvalbiff

Salt og pepper

Olivenolje

4 burgerbrød

Vellagret ost (f.eks. Norvegia eller Jarlsberg)

5-6 medium gulrøtter

3 ss rømme

½ sitron, saften

Chimichurri saus

3 ss eplesidereddik 

½ lime, saften

2 fedd hvitløk

½ dl olivenolje

1 rød chili

2 ss bladpersille

2 ss koriander

2 ss oregano 

salt

Ranch dressing

1 dl lettrømme

1 dl lett mayo

1 dl skummet kefir

½ ts løkpulver

¼ ts hvitløkspulver

½ ts salt

½ ts kvernet sort pepper

1 ss finhakket dill

1 ss finhakket gressløk

Litt sitronsaft

Tips:
Slik gjør du det:

Salte og pepre hvalbiffen godt. Gni den inn med god olivenolje. Stek den hel på grillen på medium-høy varme. Snu flere ganger. Ca grilltid er 10 minutter. Biffen skal være rå i midten.

Gni gulrøtter inn med olivenolje og salt. Grill til helt møre, ca 15-20 minutter. Kjør i blender med rømme og sitronsaft til gulrotkrem. 

Chimichurri saus

Finhakk urter, hvitløk og chili. Ha på eddik, limesaft og olivenolje. Smak til med salt. La stå i minst 30 minutter sånn at smakene får satt seg. Gjerne over natta i kjøleskap.

Ranch dressing

Bland det våte, ha på krydder og urter. Bland og smak til med sitronsaft. Holder seg 1 uke i kjøleskap, med lokk.

Montere burgeren

Varm burgerbrødene på grillen og legg på gulrotkrem i bunnen.

Skjær tynne fine skiver av hvalbiff og legg på. På med Chimichurri saus og ranch dressing. Høvle til slutt på vellagret ost.