En rask, god og varm salat med hvalskav. Du kan tilberede retten som en wok ved å tilsette nudler eller ris.
Dette trenger du til fire porsjoner:
250 g hvalskav
2 ss smør til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss olje til steking
100 g brokkoli
1 stk finhakket grønn chili (uten frø)
50 g hakkede mandler eller peanøtter
2 stk gulrot i tynne strimler
1 pk babyspinat
finrevet skall og saft av ½ appelsin
eplecidereddik
Tips:
Bytt gjerne ut mandler med peanøtter eller cashewnøtter dersom du ønsker det.
Slik gjør du det:
Fres halvtint hvalskav raskt i en varm stekepanne med smør til det er stekt, 2-4 minutter. Ikke stek det for lenge. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.
Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Ha i chili, mandler / nøtter og gulrot, fres et minutt til. Ha grønnsakene i bollen.
Tilsett rødløk, babyspinat og finrevet appelsinskall. Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper. Server straks.