Hvalwrap

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
20 min
Enkel
Middels
Avansert
HvalwrapHvalwrap

Hvalwrap

Hvalkjøtt er havets vilt, og er eksotisk og godt. Wrap med smakfulle strimler av norsk hval er god og sunn mat, som er enkel å lage.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 g norsk hvalkjøtt i strimler
2-3 ss smør til steking
salt og pepper
tacokrydder
1 dl rømme
1-2 ss chilisaus
4-6 tortilla wraps
1 rød løk i tynne skiver
1 rød eller grønn paprika i strimler
1 feltsalat
litt ruccola salat eller issalat
4 ss bønneskudd

Tips:

Steketips: Hval er magert, sunt og svært anvendelig kjøtt. Siden det er så magert kan det derfor bli tørt om det stekes for lenge. Stek gjerne kjøttet medium (rød eller rosa kjerne) i en varm panne med smør for karamellisert stekeskorpe, og skjær i strimler etter at kjøttet har hvilt noen minutter.

Lag noe ekstra, så har du også nok til en god og spennende lunch.

Slik gjør du det:

Slik gjør du:

1) Stek hvalstrimlene av Norsk Hval på sterk varme i smør og dryss over tacokrydder, salt og pepper. Hvalkjøttet bør ikke stekes for lenge.

2) Bland sammen rømme og chilisaus og smak den til.

3) Varm wrapen etter anvisning.

4) Bland sammen grønnsakene.

5) Bland hvalkjøttet forsiktig med salaten og legg en passelig mengde på hver wrap.

6) Legg 1 skje dressing og bønneskudd på toppen og brett sammen.

Flere OPPSKRIFTER