Hvalkjøttet viser seg fra sin aller beste side i denne retten. Dette er klassisk hvalbiff, stekt i panne og servert med godt tilbehør.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Ca 800 gram hvalbiff
Nøytral olje
Meierismør
Grovkvernet salt og pepper
Ca 400 gram sjampinjong
1 – 2 bakt hvitløk
Saften av ca en halv sitron
2 ss finkuttet persille
Tips:
Bruk gjerne annen type sopp, kantareller er også godt til denne retten.
Slik gjør du det:
Start med å bake hele hvitløk i ovnen på 160 grader. Hvitløken skal bli myk og gyllen. Avhengig av ovn og størrelse på hvitløk kan dette ta opptil 1,5 time.
Skjær hvalbiffen i tykke, gode skiver. Krydre biffene med grovkvernet salt og pepper. Stek biffene i glovarm panne med litt olje i, ikke stek for lenge. Biffene kan godt ha en rød kjerne. Snu biffene og trekk panna til side. Ha i en god klatt smør.La biffene hvile mens du tilbereder resten av retten.
Kutt sjampinjong i grove biter. Ha litt nøytral olje og smør i stekepanna. Stek soppene gylne. Krydre soppen med grovt salt og nykvernet pepper.
Hvitløksmør:
Når hvitløken er myk og gylden tas den ut av ovnen. Ha godt med temperert meierismør i en bolle. Ha i sitronsaft fra ca en halv sitron og litt grovkvernet salt og pepper. Skjær av toppen på hvitløken og klem ut den karamellfargede innmaten. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ha i finkutta persille til slutt.
Anrett biffen på et fat, legg på noen soppbiter og en god skje med hvitløksmør. Dryss over knust parmesanost til slutt.