En real og saftig hvalburger er suveren viltmat for de fleste. Denne velsmakende burgeren lager du selv raskt og enkelt.
Dette trenger du til fire porsjoner:
400 g hvalkjøtt
11/2 ts salt
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ts sterk grov sennep
2 ts worcestersaus
1 ts grovmalt pepper
1/4 ts kajennepepper
løk
tomat
salat
agurk
Tips:
Med varme gode hamburgerbrød og godt tilbehør har du god mat til alle.
Slik gjør du det:
1) Kjør løk og hvitløk i foodprocessor til det er finmalt.
2) Ha i kjøtt og salt og mal videre til kjøttet er grovmalt. Ha i sennep og krydder. Spe med 1–2 dl kaldt vann om deigen virker fast.
3) Form 4 store, flate hamburgere. Stek dem i olje ca. 2 minutter på hver side. Legg dem i brød sammen med salat, rå løk, tomatskiver og agurk.
Rømme smakt til med chili er deilig til.