I begynnelsen av mai inviterte vi de viktigste innkjøperne og beslutningstakerne fra ulike grossister, dagligvare- og reiselivsbransjen til et event hos stjernekokken Jonathan Romano. Jonathan er blant annet er kjent som mannen bak Alex Sushi, som dommer i tv-suksessen MasterChef og som sjømatentusiast. Han hadde fått i oppdrag å vise frem hva man kan gjøre med hvalkjøtt, og det gjorde han til gangs. Med hval i fire varianter kom det mange entusiastiske og salige lovord rundt bordene. Styreleder i Norsk Hval,Øyvind Haram, holdt et innlegg der han snakket om bærekraft, humane fangstmetoder, kjøttkvalitet og hvorfor vi mener vi både kan og bør bedrive hvalfangst, mens daglig leder Stine Frivåg oppfordret deltakerne til å støtte opp og hjelpe til med å få hval ut til det norske folk.
Tilbakemeldingene etter eventet var svært positive. I tillegg til uhemmet skryt av maten, fikk vi også bekreftet at arrangement av denne typen er viktig for å spre kunnskap som kan gagne næringen: «Tusen takk for en veldig interessant samling. Vi er veldig opptatte av å tenke bredt, skaffe oss god kunnskap og utvide våre nettverk. Mer kunnskap om hval, slik vi fikk i dag, er jeg sikker på vil generere et høyere kjøp/salg.»