Ifølge Gunnar Jensen passer denne retten som en fin rett på grillbuffeten, eller eventuelt som en rask middagsrett i en travel hverdag. Se filmen der han tilbereder denne lekre retten.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Beregn ca 200 g renskåret hvalkjøtt per person
1 stk medium stor nykål
Solsikkeolje til steking
Rømmesaus:
2 dl helmelk
2 dl sæter rømme eller creme fraiche
½ ts salt
1 dl gressløkolje ev 50 g finhakket gressløk.
Tips:
Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.
Slik gjør du det:
Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje, grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
Hvalen stekes ca 1,5 til 2 minutter på hverside. Hvil ca 3 minutter. Anrettes som en salat med salat i biter og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver. Toppes med saus.
Rømmesaus:
Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glass. Ved servering vend inn oljen eller gressløken.