En god hvalbiff er alltid deilig, spesielt når den grilles. Grillet hval er smakfullt, godt og enkelt.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Til fire porsjoner:
Ca 800 gram hvalbiff
1 aubergine i tykke skiver
1 squash i tykke skiver
3-4 tomater i tykke skiver
1 bunt vårløk
Ca 200 gram sjampinjong i grove biter
2 sitroner, deles i to
Grovkvernet salt og pepper
Tips:
Prøv deg gjerne frem med andre grønnsaker og frukt på grillen som tilbehør.
Slik gjør du det:
Saftige stykker hvalbiff legges på varm grill. Skjær hvalbiffen i litt tykke skiver, det bevarer den gode kjøttsaften som er i kjøttet.
Krydre biffene med salt og pepper. Grill biffene kort tid på hver side på sterk varme, før biffene får hvile før servering.
Når vi først griller, grilles like gjerne alle ingrediensene. Sopp, vårløk, tykke skiver av tomat, squash og aubergine grilles sammen med kjøttet. I tillegg grilles sitroner, som er delt i to. Den grillede sitronen gir en perfekt saus til retten etterpå.
Når både kjøttet og grønnsakene har fått en fin stekeskorpe på den ene siden etter ca halvannet minutt, snus råvarene på grillen og stekes ca like lenge på den andre siden. La kjøttet hvile, slik at kjøttsaften får trekke seg ut i kjøttet igjen.
Grønnsakene får en naturlig sødme når de får ligge på grillen. Dette forsterkes ved å ha på karamellisert sitronsaft før servering.
Anrett grønnsakene på fat, og krydre med litt salt og pepper. Anrett grillet hval ved siden av. Klem på godt med saft fra grillet sitron over grønnsakene og server.
Det er ingen grunn til å ikke velge hvalkjøtt på grillen. Det er smakfullt, så godt og så enkelt.
Foto: Stein Inge Pedersen
Oppskrift: Umami Harstad