Sunn mat

Hvalkjøtt er en sunn og deilig middagsrett som kan nytes på grillbuffeten, i gode gryter og som del av et sushimåltid.

Sunn mat

Sunn mat er essensielt for at kroppen skal kunne tilfredsstille sitt behov for de nødvendige næringsstoffene. Et balansert og fornuftig kosthold reduserer risikoen for diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer, samtidig som det hjelper oss å holde vekten. Norsk Hval er et mørt viltkjøtt som kan hjelpe oss å vedlikeholde et sunt og godt kosthold.

 

Sunt kjøtt med god samvittighet

Det er et mangfold av helsegevinster forbundet med konsumet av sjømat.

I likhet med andre typer sjømat er hvalkjøtt en rik kilde til Omega-3, en umettet fettsyre som ikke bare påvirker noen av disse risikofaktorene, men som også bidrar til utviklingen av hjernen og styrkingen av skjelettet.

 

Forskning viser at et tilstrekkelig inntak av Omega-3 bidrar til et lavere innhold av fett i blodet.

 

Hvalen er et pattedyr som har levd sitt liv avskilt fra mennesker. Dermed vil den heller ikke ha påført seg tarmbakterier eller ytterligere sykdommer som kan spores til andre typer kjøtt.  Blant de mer synlige effektene viser de fleste studier at sjømat hjelper oss med å holde huden ung og håret friskt.

Den saftige og delikate smaken kombinert med disse helsebringende fordelene gjør Norsk Hval til et spennende tilskudd i den norske hverdagskosten.

 

Ordentlig saftig og mørt – et sunnere alternativ på grillen!

Råvaren er en svært anvendbar proteinkilde som egner seg til ulike matretter og spisesituasjoner. Er du på jakt etter en unik grillopplevelse kan hvalbiffen være et mørt og sunt alternativ til oksekjøttet som vi ofte heller slenger på grillen.

Sammenlignet med storfe fastslår ernæringsbiolog og matblogger Lise von Krogh at hvalkjøttet kan skryte på seg dobbelt så mye umettet fett.

Å bytte til et sunnere fett vil senke innholdet av det dårlige kolesterolet i blodet vårt.

 

Hval på grill

Grill kjøttet på en knallvarm grill i 2-3 minutter på hver side. Resultatet vil være et saftig og mørt kjøttstykke som lett kan utkonkurrere storfekjøttet.

Hvalen kan serveres med wokkede grønnsaker eller en grønn salat for et enda sunnere resultat.

 

Velsmakende og sunne marinader på et blunk!

Smakfulle marinader kan piffe opp hvalbiffen og gi den ekstra god smak.

Her er noen enkle marinader som kan lages selv.

  • Ingefær og chili
  • Biola med blåbærsmak
  • Rødvinsmarinade

 

Flere populære hverdagsmiddager med hvalkjøtt

Hvalkjøtt kan anvendes i både forretter og hovedretter.

  • Hvalsashimi
  • Maki av hval
  • Hvaltataki
  • Hvalcarpaccio
  • Taco
  • Gryteretter

Se flere smakfulle oppskrifter på norskhval.no

 

Spis miljøvennlig og kortreist mat

Det finnes svært få kjøttråvarer som er mer miljøvennlige enn hvalen. De er frittlevende sjøpattedyr, og jakten er så human som jakten på et vilt dyr kan bli. Fangsten er utvilsomt bærekraftig og kortreist. Les mer om hvordan hvalkjøttet kan være et bærekraftig alternativ til storfekjøttet her.

 

Om Norsk Hval 

Merkevareforeningen er en ideell organisasjon som driver informasjons- og markedsarbeid, samt andre salgsfremmende tiltak på vegne av hvalnæringen i Norge. Vi arbeider gjennom merkevaren Norsk Hval, med hvalnæringen som oppdragsgiver og forbrukeren som målgruppe.

I samarbeid med hvalnæringen og Standard Norge har Norsk Hval utviklet en felles kvalitetsstandard for fangst, produksjon og distribusjon av hvalkjøtt. Dette gjøres for å gi forbrukeren produkter av utmerket og stabil kvalitet. Kvalitetsmerket «Norsk kvalitetshval» er forbrukers garanti på at kjøttet er produsert etter denne strenge kvalitetsstandarden.

Om du ønsker å vite mer om hvalkjøtt og sunn mat, besøk www.norskhval.no eller kontakt oss på mail på post@norskhval.no.