Surret hvalkjøtt med bacon, rømme og allehånde.
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
Ca. 600 g hvalkjøtt i tynne skiver
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts allehånde
4 skiver bacon i biter
3 ss hvetemel
2 ss smør/margarin
2–3 gl kjøttkraft (terning)
1 dl lettrømme
Slik gjør du det:
1) Skjær baconet i like mange biter som det er kjøttskiver.
2) Dryss kjøttet med en blanding av salt, pepper og allehånde og legg et stykke bacon på hver.
3) Rull sammen og fest med tannpirkere.
4) Rull ”fuglene” i mel, salt og pepper og brun dem i margarin.
5) Hell på kjøttkraft og la dem surre under lokk ca. 15 minutter.
6) Hell på rømme og gi det hele et oppkok. Sjyen jevnes med litt maisennamel hvis den virker for tynn.
Serveres med kokte poteter eller makaroni og kokte grønnsaker.