Sashimi av tatakihval med sesamdressing

30 min.

Enkel

Jonathan Romano anbefaler tatakihval med sesamdressing. Prøv den du også!

Dette trenger du til fire porsjoner:

TILBEREDNING AV HVALKJØTT:

400 g Hvalkjøtt
3dl Soyasaus (Kikkoman eller Yamasa)
1 ss revet hvitløk
1 ss revet ingefær
1 stk thaichili (fritt valg)

TILBEREDNING AV SASHIMI:

100g Hvalkjøtt
1 knivspiss med revet ingefær
1 knivspiss med revet rettish
1 knivspiss med revet hvitløk (kan sløyfes)
1 stk Sisublad
1 neve med finsnittet Rettish

Ingefær, wasabi og soyasaus

Tips:

Oppskriften er per person så her kan man bare gange den opp.

Slik gjør du det:

Tilberedning av kjøtt:

Tørk kjøttet for blod og del opp kjøttstykket i «Kinder egg» pakke størrelse. Legg kjøttet ned i marinaden og la den ligge for marinering i minimum 1 time eller max 6 timer på kjøl. Varm opp stekepannen og ta i litt nøytral olje til steking. Legg hvalen i og stek de fire flatene i ca 20 sekunder på hver side. Ta kjøttet opp fra pannen og legg kjøttet på et fat/tallerken. Nå har du laget Tataki som er «bråstekt» i panne, grill, flamme eller linkende.

Tilberedning av sashimi:

Sashimi betyr «ett hugg mot kjøtt» og serveres som oftest som tynnskåret kjøtt. 

Kutt opp hvalkjøttet etter steking i størrelse sashimibiter som er 3cm x 8cm tynne skiver. Ca 3mm tykke skiver.

Sesamdressingen får man kjøpt på asiatiske supermarkeder og den kan man servere enten ved siden som en dipp eller sause over retten direkte. Den er ekstrem god – så kjøp den heller enn å forsøke å lage den, så sparer du både tid og svette og tårer, sier Jonathan.

Pynt med vårløk, gressløk, urter og her har Jonathan i tillegg brukt spiseblomster som gir en meget dekorativt tilskudd til retten.