Hval med norsk spekeskinke og sitrontimian

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
15. min
Enkel
Middels
Avansert
Hval med norsk spekeskinke og sitrontimianHval med norsk spekeskinke og sitrontimian

Hval med norsk spekeskinke og sitrontimian

En nydelig rett for festlige anledninger

Hval med spekeskinke og sitrontimian

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 g renskåret hvalkjøtt
100 g langtidsmodnet spekeskinke, gjerne St.Kristina eller Tind
3-4 kvister sitrontimian
1 fedd hvitløk
1/2 sitron
Grovkvernet pepper
Salt

Mandelpotet gnocchi

1/2 kg mandelpoteter
1 egg
130 g mel
60 g revet parmesan eller gjerne norsk hvit og fast geitost salt og nykvernet sort pepper etter smak

Tips:

Varier tilbehøret etter ønske!

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i loins på 8-10 cm tykkelse og krydre godt med salt og pepper. Kutt hvitløken smått og gni den på kjøttet sammen med sitronzest og finkuttet sitrontimian.

Spekeskinken kuttes i løvtynne skiver og rulles stramt rundt hvalkjøttet slik at det er et jevnt lag rundt alt kjøttet. Pakk det hele inn i plastfilm og stram til en fast rullade, knyt i endene og la ligge i sirkulator eller vannbad på 54 grader i 60-70 minutter.

Pakk kjøttet ut av filmen og brun i stekepanne til skinken er gylden før servering.

Mandelpotet gnocchi

Skrell og kok mandelpotetene møre.

Sil av alt vannet og damp dem tørre før de knuses helt i en bolle og blandes sammen med egg, hvetemel og revet ost. Kns forsiktig sammen til en jevn deig og smak til med salt og pepper.

Trill deigen i pølser og kutt små avlange biter. Press dem sammen med fingrene på midten og kok dem i lettsaltet vann. Gnocchiene er klare når de flyter opp. La de renne av på et papir før de stekes gylne i panne med brunet smør.

Riv gode mengder parmesan eller annen god fast ost over.

Server kjøttet i gode stykker med gnocchi, brokkoli, saltbakte rødbeter og gjerne litt brunet smør med sitrontimian som sjy.

Oppskrift: Kim Håvard Larsen ved Umami Harstad AS, www.umamiharstad.no

Foto: Bent Raanes Sørensen

Flere OPPSKRIFTER