Sashimi av hval

20 min.

Enkel

Jonathan Romanos sashimi av hval er nydelig som forrett eller som delerett.

Dette trenger du til fire porsjoner:

100g Hvalkjøtt

1 knivspiss med revet ingefær

1 knivspiss med revet rettich

1 knivspiss med revet hvitløk (kan sløyfes)

1 stk Sisublad

1 neve med finsnittet Rettish

Tips:

Oppskriften er pr person så her kan man bare gange den opp.

Slik gjør du det:

Sashimi betyr «ett hugg mot kjøtt» og serveres som oftest som tynnskåret kjøtt. Her anrettes hvalen med å snitte den opp i tynne skiver på 3cm x 3cm og ca 0,5cm tykke. Det finnes ingen fasitsvar på størrelsen så om man liker skivene tynnere eller tykkere så er det fritt frem. For Jonathans del bør ikke kjøttet være kuttet opp i altfor for store skiver da det fort kan bli udelikat. Men her er det «Smak og behag,» sier han.