Grillet hval med kål

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
15 min
Enkel
Middels
Avansert
Grillet hval med kålGrillet hval med kål

Grillet hval med kål

Ifølge Gunnar Jensen passer denne retten som en fin rett på grillbuffeten, eller eventuelt som en rask middagsrett i en travel hverdag. Se filmen der han tilbereder denne lekre retten.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Beregn ca 200 g renskåret hvalkjøtt per person
1 stk medium stor nykål
Solsikkeolje til steking

Rømmesaus:

2 dl helmelk
2 dl sæter rømme eller creme fraiche
½ ts salt
1 dl gressløkolje ev 50 g finhakket gressløk.

Tips:

Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.

Slik gjør du det:

Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje, grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
Hvalen stekes ca 1,5 til 2 minutter på hverside. Hvil ca 3 minutter. Anrettes som en salat med salat i biter og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver. Toppes med saus.

Rømmesaus:

Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glass. Ved servering vend inn oljen eller gressløken.

Flere OPPSKRIFTER