Grillet hval med kål

15 min.

Enkel

Ifølge Gunnar Jensen passer denne retten som en fin rett på grillbuffeten, eller eventuelt som en rask middagsrett i en travel hverdag.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Beregn ca 200 g renskåret hvalkjøtt per person
1 stk medium stor nykål
Solsikkeolje til steking

Rømmesaus:
2 dl helmelk
2 dl sæter rømme eller creme fraiche
½ ts salt
1 dl gressløkolje ev 50 g finhakket gressløk.

 

Tips:

Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.

Slik gjør du det:

Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje, grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
Hvalen stekes ca 1,5 til 2 minutter på hverside. Hvil ca 3 minutter. Anrettes som en salat med salat i biter og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver. Toppes med saus.

Rømmesaus:
Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glass. Ved servering vend inn oljen eller gressløken.