Spennende wok-hval med reker og brokkoli.
Dette trenger du for fire porsjoner:
400 g hvalkjøtt i tynne strimler
1–2 løk i strimler
1–2 gulrøtter i skiver
1 blomkålhode i buketter
1 brokkoli i buketter
1 dl soyasaus
1 ss mild sennep
ca. 200 g rensede reker
bønnespirer eller alfaspirer
Tips:
Hvalkjøtt blir fort tørt om det stekes for lenge. Vi anbefaler hurtig steking i wok for et spennende og saftig resultat.
Slik gjør du det:
1) Stek kjøttet i soyaolje i wok eller dyp stekepanne. Dryss på litt salt og pepper. Ta ut kjøttet.
2) Stek løk, gulrøtter, blomkål og brokkoli. Alt skal være lettstekt, ikke helt mørt.
3) Bland soyasaus og sennep.
4) Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i woken/pannen. Hell på saus og la alt få et godt oppkok.
Smak til med salt og pepper. Pynt med reker og spirer før servering.