Gratinerte baconbiffer av hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
30 min
Enkel
Middels
Avansert
Gratinerte baconbiffer av hvalGratinerte baconbiffer av hval

Gratinerte baconbiffer av hval

Velsmakende gratinerte baconbiffer av norsk hval. Med pikant Normannaost.

Dette trenger du til fire porsjoner:

ca. 600 g hvalkjøtt i skiver
2 skiver bacon
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss smør/margarin
4 tykke skiver ost

Velsmakende gratinerte baconbiffer av norsk hval. Med pikant Normannaost.

Slik gjør du det:

1) Sett stekeovnen på ca. 250 grader.

2) Del hver av baconskivene i på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved skarp varme ca. 1 minutt på hver side. Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.

3) Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.

4) Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.

Flere OPPSKRIFTER