Salat med tempurabakt hval

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
70 min.
Enkel
Middels
Avansert
Salat med tempurabakt hvalSalat med tempurabakt hval

Salat med tempurabakt hval

Hvorfor ikke prøve hval på en ny måte? Denne salaten er rett og slett nydelig sommermat. Den er frisk, syrlig, sunn og spennende.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:

400 g norsk hval
raps- eller solsikkeolje til fritering.

Tempurarøre:

9 sshvetemel
6 ss maizenna
2 ts bakepulver
1 dl øl eller Farris

Forslag til salat: (Mengder etter ønske) Småsalat og / eller urter, avocado, eple, vårløk og cherry- eller plommetomat.

Vinaigrette:

5 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
1 sjalottløk, finkuttet
1 liten bunt gressløk, finkuttet
Flaksalt
Nykvernet pepper
Sitron


Slik gjør du det:

Tempurarøre:

Bland hvetemel, maizenna, bakepulver og farris eller øl. La røren stå kjølig i minimum en time.

Salat:

Kutt eller riv opp salat etter ønske. Skjær avokado og eple i skiver, del tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland sammen olje med sitronsaft og finkuttet gressløk og sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Hell dette over salaten og bland godt rett før servering.

Varm opp raps- eller solsikkeolje til 180 grader (Tips: stikk ei tresleiv ned i oljen, når det bruser rundt tresleiva er olja passe varm). Skjær hvalkjøttet i gode strimler og dypp dem i tempurarøre. Bruk en gaffel til å flytte dem fra røra og over i den varme oljen. Friter til sprø og gyllen overflate.

Løft den ferdige hvalen over på et papir eller klede til avrenning. Krydre de friterte bitene godt med salt og pepper og gjerne noen dråper sitronsaft.

Server med salaten ved siden av.

Oppskrift: http://umamiharstad.no/

Foto: Stein Inge Pedersen

Flere OPPSKRIFTER