Sushi er i vinden som aldri før. Tataki av hval er hurtigstekt kjøtt med rå kjerne skjært i tynne skiver. Med spicy ponzusaus er dette nydelig. Se video med mesterkokk Kim-Håvard Larsen.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Hvaltataki:
400 gram Norsk hval
Grovkvernet salt og pepper
Nøytral olje
Ponzusaus med balsamico:
2-3 ss balsamico
2-3 ss soyasaus
Saften av en lime
Ca. 1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fersk koriander, finhakket
1 ss sesamfrø
Tips:
Se mesterkokken Kim-Håvard Larsen (Umami Harstad) lage retten i denne filmen:
Pynt gjerne også med kuttet vårløk.
Denne retten kan du også forsøke på grillen.
Slik gjør du det:
Sushi er i vinden som aldri før. Hvaltataki er hurtig stekt hvalkjøtt med en rå kjerne. Med spicy ponzusaus er dette en fantastisk smårett med balanserte smaker. Slik lager du en god tataki.
Skjær hvalkjøttet til loinform og krydre med grovkvernet salt og pepper. Stek kjøttet på sterk varme i ca. 30 sekunder på hver side. Da er det lett stekt med fin rå kjerne. Hvalkjøttet har en naturlig litt nøtteaktig viltsmak som bevares godt i tataki. Skjær kjøttet i centimeter tykke skiver, og anrett på tallerken.
Sausen lages ved å tilsette og blande balsamico, soyasaus, lime, chili, hvitløk, koriander og sesamfrø i en bolle. Denne sausen har en fantastisk syre, men balanseres av sødme og spice fra balsamico, friske urter og chili.
Avslutt med å ha litt av sausen over kjøttet.
Denne fantastiske retten serveres kald og er enkel og rask å tilberede. Server som fingermat eller smårett.
Sushi er i vinden som aldri før. Hvaltataki er hurtig stekt hvalkjøtt med en rå kjerne. Med spicy ponzusaus er dette en fantastisk smårett med balanserte smaker. Slik lager du en god tataki.
Skjær hvalkjøttet til loinform og krydre med grovkvernet salt og pepper. Stek kjøttet på sterk varme i ca. 30 sekunder på hver side. Da er det lett stekt med fin rå kjerne. Hvalkjøttet har en naturlig litt nøtteaktig viltsmak som bevares godt i tataki. Skjær kjøttet i centimeter tykke skiver, og anrett på tallerken.