Vilt og arktisk, hvalkjøtt er en av de mest unike råvarene vi har i Norge. Hvalbiff med glaserte rotgrønnsaker er godt til hverdag, helg og fest.
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
800 g kvalitetsmerket hvalbiff
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin / smør til steking
Peppersmør:
250 g romtemperert ekte meierismør
2 ss kvernet rosépepper
2 ss kvernet grønn pepper
Rotgrønnsaker:
4 stk gulrot
1 stk kålrot
1 stk sellerirot
1 ts salt til koking
2 ss margarin til steking
2 ss finhakket bladpersille
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
Slik gjør du det:
Bland romtempert smør og pepper godt sammen. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.
Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann.
Skjær kjøttet i biffer á 200 gram og krydre med kvernet salt og pepper.
Brun biffene i margarin / smør på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme i 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
Hell av kokevannet til grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin / smør til de får en gylden farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.
Tips:
Server med en klatt peppersmør på den varme biffen før servering.