Produsentene

Produksjon etter kvalitetsstandard gir førsteklasses produkter med god smak. Se etter kvalitetsmerket kjøtt for den beste smaksopplevelsen.

Hvor får man tak i hvalkjøtt?

I sesongen finner du fersk hvalkjøtt i fiskebutikker, mathaller, lokalt utsalg og i svært mange dagligvarebutikker med betjent ferskdisk. Hvalkjøtt skal oppbevares kaldt, så det ligger i kjøledisken. Fersk hvalkjøtt finnes både ferdig pakket og i løs vekt. Noen ferskdisker har også singelpakkede ferske biffer. Se for øvrig på hjemmesiden til produsentene for mer informasjon.
I frysedisken kan du hele året finne esker med hvalkjøtt. Hvalkjøtt av god kvalitet tåler frys svært godt, og frosset hvalkjøtt har god holdbarhet. Det tiner relativt raskt, og lar seg skjære i halvfrossen tilstand.
Noen steder finnes røkt hval, en svært anvendelig råvare. Det er fantastisk godt med flatbrød, løk og rømme.

 

Se og spør etter kvalitetsmerket når du handler hvalkjøtt, da det gir deg garanti for at kjøttet er produsert etter kvalitetsstandard.