Varm salat med hvalskav

30 min.

Enkel

En rask, god og varm salat med hvalskav. Du kan lage som en type wok ved å tilsette nudler eller ris og en egnet

Dette trenger du til fire porsjoner:

250 g hvalskav

2 ss smør til steking

½ ts salt

¼ ts pepper

1 ss olje til steking

100 g brokkoli

1 stk finhakket grønn chili (uten frø)

50 g hakkede mandler eller peanøtter

2 stk gulrot i tynne strimler

1 pk babyspinat

finrevet skall og saft av ½ appelsin

eplecidereddik

Tips:

Bytt gjerne ut mandler med peanøtter eller cashewnøtter dersom du ønsker det.

Slik gjør du det:

Fres halvtint hvalskav raskt i en varm stekepanne med smør til det er stekt, 2-4 minutter. Ikke stek det for lenge. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.

 

Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Ha i chili, mandler / nøtter og gulrot, fres et minutt til. Ha grønnsakene i bollen.

 

Tilsett rødløk, babyspinat og finrevet appelsinskall. Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper. Server straks