Rask hvalbiff smaksatt med spekeskinke og sitrontimian

15 min.

Enkel

Rask og smaksrik hvalbiff som er hurtig å lage. Bestem selv tilbehøret etter om du vil ha den som lunch eller middag.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Til to personer trenger du:

Ca. 400 gram hvalbiff

3-4 kvister sitrontimian

Grovkvernet salt og pepper

Raps- eller solsikkeolje

100 g langtidsmodnet spekeskinke, gjerne St.Kristina eller Tind

Smør

Lime

Tips:

Server med valgfritt tilbehør, gjerne en frisk salat.

Skinken bør ikke være for salt.

Enkel rett til både lunch og middag.

Slik gjør du det:

Krydre 1 1/2 cm tykke skiver hvalbiff med salt og pepper.

Legg på en klype sitrontimian.

Pakk hvalbiffen inn i skinken – husk at skinken ikke må være for salt!

Ha godt med olje i en varm stekepanne.

Hvalbiffen stekes i ca. 2 minutter på første side og ca. 1 1/2 min på den andre siden.

Skru av plata, ha i en toppet spiseskje meierismør i stekepanna.

La smøret smelte helt ned før du trekker panna av plata.

Kjøttet øses godt med det smelta smøret.

La kjøttet hvile i panna i ca. 4-5 minutt før servering.

Konsistensen skal være fast, men ikke hard. Da har kjøttet hvilt ferdig og er klar til servering.

 

Sjy:

Når du har tatt ut kjøttet klemmer du saften fra en halv lime over smøret i panna.

 

 

Ha godt med steikesjy over hvalkjøttet før servering.