Klassisk hvalbiff med hvitløksmør, stekt sopp og parmesan

80 min.

Enkel

Hvalkjøttet viser seg fra sin aller beste side i denne retten. Dette er klassisk hvalbiff, stekt i panne og servert med godt tilbehør.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Til fire personer trenger du:

Ca 800 gram hvalbiff
Nøytral olje
Meierismør
Grovkvernet salt og pepper
Ca 400 gram sjampinjong
1 – 2 bakt hvitløk
Saften av ca en halv sitron
2 ss finkuttet persille

Tips:

Bruk gjerne annen type sopp, kantareller er også godt til denne retten.

Slik gjør du det:

Start med å bake hele hvitløk i ovnen på 160 grader. Hvitløken skal bli myk og gyllen. Avhengig av ovn og størrelse på hvitløk kan dette ta opptil 1,5 time.

Skjær hvalbiffen i tykke, gode skiver.
Krydre biffene med grovkvernet salt og pepper. Stek biffene i glovarm panne med litt olje i, ikke stek for lenge. Biffene kan godt ha en rød kjerne.
Snu biffene og trekk panna til side. Ha i en god klatt smør.La biffene hvile mens du tilbereder resten av retten.

Kutt sjampinjong i grove biter
Ha litt nøytral olje og smør i stekepanna.
Stek soppene gylne.
Krydre soppen med grovt salt og nykvernet pepper.

Hvitløksmør:
Når hvitløken er myk og gylden tas den ut av ovnen.
Ha godt med temperert meierismør i en bolle.
Ha i sitronsaft fra ca en halv sitron og litt grovkvernet salt og pepper.
Skjær av toppen på hvitløken og klem ut den karamellfargede innmaten.
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Ha i finkutta persille til slutt.

Anrett biffen på et fat, legg på noen soppbiter og en god skje med hvitløksmør.
Dryss over knust parmesanost til slutt.