Hvalgryte som biff bourgogne

90 min.

Middels vanskelig

Hvalgryte som biff Bourgogne er perfekt til å servere gjester.

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 g Norsk Hval
200 g bacon
1 gulrot
4 sjalottløk
1/2 purreløk
Fersk timian
Fersk Rosmarin
15-20 små cherrytomat
5 dl viltkraft
2 dl rødvin
smør
Hvetemel
sukker
salt og pepper

Tips:

Denne gryten kan gjerne lages et par dager i forveien og varmes opp før servering, smaken blir bare enda bedre.

Slik gjør du det:

Skjær hvalkjøttet i grove terninger
Brun kjøttet raskt på sterk varme før du tilsetter kuttet bacon og lar det frese lett.
Hell kjøtt og bacon over i en ildfast from. Ha litt mer olje i stekepanna.
Utnytt smaken som blir igjen i panna (ikke vask), nå skal grønnsakene stekes.
Kutt gulrot, sjalottløk og purreløk i grove biter og ha rett i steikepanna.
Kutt opp litt fersk timian og rosmarin og ha sammen med grønnsakene.
Fres til grønnsakene er gylne og hell dem over kjøttet i formen. Ha i cherrytomat , en ss smør og ei klype sukker i stekepanna og la det frese lett til tomatene blir blanke og sukkeret er karamellisert. Nå tilsettes også disse i den ildfaste formen.
Hell viltkraft over kjøtt og grønnsaker og visp inn 3 ss hvetemel i rødvinen før også den helles over kjøttet. Bland det hele godt.
Sett gryten i ovnen på 175 grader i minimum en time.

 

Server gjerne med potetpure eller ris.

 

Foto: Stein Inge Pedersen
Oppskrift: http://umamiharstad.no/