Hvalburger

20 min.

Enkel

En real og saftig hvalburger er suveren viltmat for de fleste. Denne velsmakende burgeren lager du selv raskt og enkelt.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

400 g hvalkjøtt
11/2 ts salt
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ts sterk grov sennep
2 ts worcestersaus
1 ts grovmalt pepper
1/4 ts kajennepepper
løk
tomat
salat
agurk

Tips:

Med varme gode hamburgerbrød og godt tilbehør har du god mat til alle.

Slik gjør du det:

1) Kjør løk og hvitløk i foodprocessor til det er finmalt.

2) Ha i kjøtt og salt og mal videre til kjøttet er grovmalt. Ha i sennep og krydder. Spe med 1–2 dl kaldt vann om deigen virker fast.

3) Form 4 store, flate hamburgere. Stek dem i olje ca. 2 minutter på hver side. Legg dem i brød sammen med salat, rå løk, tomatskiver og agurk.

Rømme smakt til med chili er deilig til.