Hvalburger med røkt ost og dijonnaise.

30 min.

Enkel

Imponer gjestene dine med hjemmelaget, saftig hvalburger med røkt ost og dijonnaise. Enkelt og veldig godt!

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:
Burger:
600-800 gram Norsk hval
salt
pepper
sukker
sennep etter smak
nøytral olje
Smaksrik ost (gjerne røkt ost eller ridderost)

Dijonnaise:
4 ss aioli
1 ss dijonsennep
sukker etter smak

Gode burgerbrød
salat etter eget ønske
syltet agurk
tomat
bakt potet eller pommes frites
Eventuelt noen skiver bacon

Tips:
Slik gjør du det:

Kutt eller kværn hvalkjøttet til en grov farse.
Kna farsen godt sammen med salt etter smak. Tilsett nykvernet pepper og sennep etter ønske.
Form farsen i hendene til en stor god karbonade.
Stek burgeren halvannet til to minutter på hver side i en varm panne med nøytral olje.
Legg på Ridderost eller annen smaksrik ost, og trekk pannen til side. La burgeren hvile to til tre minutter.
Lag dressing: Bland sammen aioli, dijonsennep og sukker. Om du ønsker mer smak tilsetter du det etter eget ønske.
Rist brødene lett på panna eller i en brødrister, da virker de ferskere og mye bedre.
Legg en god porsjon av dressingen på brødet, salat av eget valg, hvalburgeren, sylteagurk og noen skiver med tomat.
Ha litt dressing på toppbrødet og legg det på burgeren.

 

Server med bakt potet eller pommes frites