Hvalbiff med Mexicosaus

30 min.

Enkel

Mexikansk vri på norsk hval

Dette trenger du til fire porsjoner:

4 skiver hvalbiff, à ca. 150 g
1/4 ts pepper, 1 ts salt

Mexicosaus :
1 boks flådde grovhakkede tomater
1/2 ts salt
2 – 3 dråper Tabasco
1/2 ts rosmarin

Frityrstekt løk og persille :
2 middelstore løk i skiver
3 ss hvetemel
1/2 dl melk
1/2 dl olje
1 bunt persille i små grener

Tips:
Slik gjør du det:

1) Begynn med å koke sammen alle ingrediensene til sausen. Hold den varm.

2) Vend løkringene først i mel, deretter i melk og til slutt igjen i mel.

3) Varm oljen og stek løkringene gylne og sprø.

4) Stek også persillestilker i oljen.

5) Hell bort det meste av oljen og stek biffene, som er gnidd med pepper, ca. 2 minutter på hver side. Dryss salt på.

Serveres med råstekte poteter og det øvrige tilbehøret.