Hvalbiff med glaserte rotgrønnsaker og peppersmør

50 min.

Middels vanskelig

Vilt og arktisk, hvalkjøtt er en av de mest unike råvarene vi har i Norge. Hvalbiff med glaserte rotgrønnsaker er godt til hverdag, helg og fest.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du til 4 porsjoner:

800 g kvalitetsmerket hvalbiff

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss margarin / smør til steking

 

Peppersmør:

250 g romtemperert ekte meierismør

2 ss kvernet rosépepper

2 ss kvernet grønn pepper

 

Rotgrønnsaker:

4 stk gulrot

1 stk kålrot

1 stk sellerirot

1 ts salt til koking

2 ss margarin til steking

2 ss finhakket bladpersille

½ ts salt

¼ ts kvernet pepper

Tips:
Slik gjør du det:

Slik gjør du:

Bland romtempert smør og pepper godt sammen. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.

 

Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann.

 

Skjær kjøttet i biffer á 200 gram og krydre med kvernet salt og pepper.

 

Brun biffene i margarin / smør på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme i 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.

 

Hell av kokevannet til grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin / smør til de får en gylden farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.

 

Server med en klatt peppersmør på den varme biffen før servering.