Hvalbiff

20 min.

Enkel

Hvalbiff på tradisjonellt vis

Dette trenger du til fire porsjoner:

4 stk hvalkjøtt a 200 g
salt og pepper
krydder etter smak
smør til steking
1 rød løk i skiver
100 g squash i skiver
1 gul paprika i strimler

Tips:

Hval brukes på samme måte som annet kjøtt, men det er viktig å være oppmerksom på at hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt. Hvalkjøtt er magert og kan oppleves tørt om det stekes for mye. Kort steketid på relativt sterk varme gir saftig kjøtt. Mange mener at kjøttet gjerne kan ha en litt rå kjerne for best resultat.

En grei regel for å få medium stekt biff: Stek kjøttet på ene siden til kjøttsaft pipler ut på overflaten. Snu kjøttet og stek 1-2 minutter til det pipler ut på overflaten igjen. Nå er kjøttet akkurat passe stekt til at det er saftig og godt. Kjenn gjerne etter med fingrene om kjøttet er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium er litt fastere, og godt stekt er fast.

Slik gjør du det:

1) Stek først grønnsakene i smør uten at de blir brune.

2) Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

3) Dryss salt og pepper over.

4) La smør bli gylden brunt før du legger hvalen i pannen.

5) Stek ca 3 minutter på hver side.

6) Dryss salt og pepper over etter steking.

7) Bruk gjerne annet krydder etter ønske.

8) Legg hvalbiffene over på grønnsakblandingen og server med bakt potet